Τι είναι το Google Penguin;

ti-ine-to-google-penguin

Τι είναι το Google Penguin;

Το Google Penguin είναι μια τροποποίηση του αλγόριθμου της Google που στοχεύει στη μείωση του spamming και του κακόβουλου reverse engineering.

Εξαιτίας αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η Google τα backlinks πρέπει πλέον να είναι ελάχιστα και φυσικά, πιο ποιοτικά για να μπορέσει μια ιστοσελίδα να κερδίσει υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αποτελούν πλέον παρελθόν τεχνικές προηγούμενων ετών, που είχαν ως σκοπό τη διασπορά συνδέσμων σε blogs, news portals, forums κ.α. Αυτές οι ενέργειες μπορεί πιθανόν να επιφέρουν τιμωρία από τη Google και να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Τι επιπτώσεις έχει το Google Penguin;

Ένας ιστότοπος αντί να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τους πελάτες του, κινδυνεύει να πέσει στη θέση κατάταξης και μπορεί πολύ εύκολα να καταποντιστεί για κάποιες συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή ακόμα και για όλες όσες την αφορούν.

Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για να μπορέσουμε από τη μία να αποκομίσουμε οφέλη με το link building, που άλλωστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της ιστοσελίδας μας, και συγχρόνως να αποφύγουμε μια ζημιά που θα μας καταστρέψει, ειδικά αν πρόκειται για την επιχείρησή μας.

Αυτό που χαρακτηρίζει το Google Penguin σε κάθε του αναβάθμιση τον τελευταίο καιρό είναι η συνεχής επιθετικότητα απέναντι στους Marketing Seo που χρησιμοποιούν τεχνικές μη ποιοτικού link building.

Παρόλα αυτά, ακόμη και χωρίς να πληρώσουμε, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την ιστοσελίδα μας. Ωστόσο, οι σωστές αποφάσεις θα πρέπει να μας οδηγούν στην επιλογή ποιοτικού, ασφαλείς και με καλό Page Rank ιστότοπους, σε μια κατηγορία άλλωστε που -για να ευλογήσουμε τα γένια μας- ανήκει και το anoixtomyalos.gr.

Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να έχουμε στον νου μας ότι η Google τροποποιεί τον αλγόριθμο της κάθε 1-2 μήνες ώστε να βελτιώνει την ποιότητα των αποτελεσμάτων που εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Οι αλλαγές του αλγορίθμου λειτουργεί άλλοτε ευεργετικά και άλλοτε καταστροφικά για κάποιες ιστοσελίδες. Αν διαχειρίζεστε μόνοι σας τον ιστότοπό σας και το περιεχόμενο του, φροντίστε να τον προσαρμόζετε σύμφωνα πάντα με τις αλλαγές του αλγορίθμου της Google.

Μείνετε ενήμεροι για κάθε αλλαγή Seo marketing της Google διαβάζοντας εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.