Πρέσβης Κατάρ: Σε συνεχή ανάκαμψη οι σχέσεις με την Ελλάδα

Πρέσβης Κατάρ: Σε συνεχή ανάκαμψη οι σχέσεις με την Ελλάδα


Τη βεβαιότητά του ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Κατάρ βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς ανάκαμψης εξέφρασε ο πρεσβευτής του εμιράτου Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ, σημειώνοντας πως αρκετές συμφωνίες για συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών τέθηκαν σε ισχύ και οι δυο πλευρές επιδίωξαν την ενεργοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, των εκκρεμουσών συμφωνιών.  

Ειδικότερα, ο Καταρινός πρέσβης σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ αναφέρθηκε στη σημασία διεύρυνσης της αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών για την αύξηση των τουριστικών ροών από το Κατάρ, καθώς και στην ενεργοποίηση των εκκρεμουσών συμφωνιών και τη διμερή στρατιωτική συνεργασία.

Εστιάζοντας στην προσθήκη, πέρα από την Αθήνα, δύο νέων απευθείας πτήσεων των Καταρινών Αερογραμμών προς τη Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο, επισήμανε πως αποτελούν ένα βασικό παράγοντα για την αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

«Οι απευθείας πτήσεις παρέχουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στο βόρειο τμήμα της χώρας και να επισκεφθεί τις γειτονικές περιοχές εύκολα και γρήγορα» εξήγησε, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των Καταρινών τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το κλίμα των διμερών σχέσεων, ο πρεσβευτής του Κατάρ υπογράμμισε πως Έλληνες και Καταρινοί αξιωματούχοι συμμετείχαν σε διάφορα Φόρουμ και Συνέδρια που διεξήχθησαν στην Ντόχα και την Αθήνα, αντίστοιχα, καθώς και ότι οι σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών αναβαθμίζονται συνεχώς και διέπονται από στενή συνεργασία, ειδικά σε τομείς που σχετίζονται με την στρατιωτική εκπαίδευση των στελεχών τους.

Επίσης αναφερόμενος  στη σημερινή κατάσταση στο Κατάρ, δύο χρόνια μετά την επιβολή του αποκλεισμού του, υπογράμμισε ότι «το Κατάρ κατάφερε να ξεπεράσει τις συνέπειες του αποκλεισμού εξαιτίας των άμεσων ενεργειών του και του ιδιωτικού του τομέα, ο οποίος συνέβαλε δυναμικά στη διάσωση της χώρας από τις συνέπειες της αναπάντεχης αυτής κρίσης».

Τέλος, ο Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ τόνισε πως το «κράτος του Κατάρ δεσμεύεται σε όλον τον κόσμο να διοργανώσει ένα μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.