Μια κριτική για το Samsung Galaxy S22

mia-kritiki-gia-to-samsung-galaxy-s22-θήκες-κινητών

Το Galaxy S22 δεν είναι μοντέλο για όλους, ειδικά για εκείνους που θέλουν κάθε premium χαρακτηριστικό σε ένα τηλέφωνο – θήκες κινητών -. Αλλά η κριτική μας για το Samsung Galaxy S22 βρίσκει ένα τηλέφωνο με αρκετά προηγμένα χαρακτηριστικά για να εντυπωσιαστεί ως ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα Samsung, ειδικά σε αυτή την τιμή.

Samsung Galaxy S22: Σχεδιασμός

Αφού πειραματίστηκε με πολυανθρακική πλάτη για το Galaxy S21, το Galaxy S22 έχει αναβάθμιση σε υλικά, με ταινία αλουμινίου γύρω από τη μέση και γυάλινη πλάτη κατασκευασμένη από Gorilla Glass Victus Plus. Αυτό θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα, αν και η ρίψη γυαλιού οποιουδήποτε είδους σε σκληρές επιφάνειες μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες — θα συνιστούσαμε να αγοράσετε μία από τις καλύτερες θήκες Galaxy S22 για να προστατέψετε το νέο σας τηλέφωνο.

Τα υλικά μπορεί να διαφέρουν από την περσινή ναυαρχίδα του Galaxy S, αλλά η σχεδίαση είναι η ίδια, μέχρι το περίγραμμα της συστοιχίας της πίσω κάμερας, στην οποία οι τρεις κατακόρυφα στοιβαγμένοι φακοί στο πίσω μέρος του τηλεφώνου περιέχονται σε ένα χτύπημα που αναμειγνύεται στο πλάι της συσκευής.

Η διαφορά εδώ είναι ότι η σειρά κάμερας του Galaxy S21 είχε διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

Όσο για αυτά τα χρώματα, έχετε τις ίδιες επιλογές που είναι διαθέσιμες για το Galaxy S22 Plus — Phantom Black, Phantom White, πράσινο και ροζ χρυσό. Η απευθείας παραγγελία από τη Samsung σάς επιτρέπει επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε επιλογές γραφίτη, κρεμ, μπλε του ουρανού και βιολετί.

Samsung Galaxy S22: Οθόνη

Η Samsung προσπάθησε να βελτιώσει τη φωτεινότητα της οθόνης σε γενικές γραμμές στη σειρά Galaxy S22. Και ενώ τα Galaxy S22 Plus και S22 Ultra έχουν το καλύτερο τέλος της συμφωνίας με μέγιστη φωτεινότητα 1.750 nits, η μέγιστη φωτεινότητα των 1.300 nit του S22 δεν είναι τίποτα για να φταρνιστείτε.

Στο SDR, χρησιμοποιήσαμε ένα φωτόμετρο για να μετρήσουμε τη μέγιστη φωτεινότητα στα 672 nits, αν και με ενεργοποιημένο το HDR, αυτή η ένδειξη έφτασε τα 1.152 nits. Για να βάλουμε αυτούς τους αριθμούς στο πλαίσιο, το iPhone 13 έφτασε τα 795 nits φωτεινότητας όταν δοκιμάσαμε αυτήν την οθόνη.

Σε πρακτικούς όρους, δεν θα δυσκολευτείτε να δείτε την οθόνη του Galaxy S22 σε έντονο ηλιακό φως, αν και ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τη φωτεινότητα σε όλη τη διαδρομή για να δείτε κάθε λεπτομέρεια.

Όταν το κάνετε, η τεχνολογία Vision Booster της Samsung όχι μόνο προσαρμόζει τη φωτεινότητα αλλά και την αντίθεση των χρωμάτων, έτσι ώστε τα χρώματα να μην ξεπλένονται σε βάρος μιας πιο ορατής οθόνης. Η λειτουργία σίγουρα μου επέτρεψε να ελέγξω ξανά τα δείγματα φωτογραφιών που τραβούσα μια φωτεινή, ηλιόλουστη μέρα χωρίς συμβιβασμούς στο χρώμα.

Samsung Galaxy S22: Κάμερες

Το Galaxy S22 διαθέτει την ίδια βασική ρύθμιση κάμερας που χρησιμοποίησε η Samsung για το Galaxy S21, αλλά με ορισμένες αξιοσημείωτες βελτιώσεις στο υλικό. Η κύρια κάμερα έχει τώρα βαθμολογία 50MP αντί για την ευρυγώνια λήψη 12MP που χρησιμοποιήθηκε στο περσινό τηλέφωνο. Ο αισθητήρας είναι επίσης 23% μεγαλύτερος, για να αφήνει περισσότερο φως, καθώς η Samsung κάνει μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση της κάμερας σε χαμηλό φωτισμό.

Οι κάμερες έχουν βελτιωθεί σαφώς στο Galaxy S22, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό και πορτρέτα. Το πρόβλημα για τη Samsung είναι ότι οι κορυφαίοι ανταγωνιστές της στο μέτωπο του τηλεφώνου με κάμερα – η Apple και η Google – δεν έχουν μείνει στάσιμοι. Όσο καλές κι αν είναι οι κάμερες στο Galaxy S22, η Samsung έχει ακόμα να κάνει κάποια διαφορά όσον αφορά το χρώμα, αν θέλει να ξεπεράσει τους αντιπάλους της.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Samsung κυκλοφορεί ενημερώσεις λογισμικού που μπορούν, μεταξύ άλλων, να βελτιστοποιήσουν την επεξεργασία φωτογραφιών των τηλεφώνων της. Η ενημέρωση λογισμικού του Ιουνίου 2022, για παράδειγμα, υπόσχεται βελτιωμένη ευκρίνεια και αντίθεση για φωτογραφίες. Η λειτουργία Portrait σημείωσε επίσης ώθηση και η Samsung λέει ότι βελτίωσε τη χρήση της μνήμης όταν τραβάτε βίντεο.

Samsung Galaxy S22: Διάρκεια ζωής και φόρτιση μπαταρίας

Το μέγεθος της οθόνης δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να συρρικνωθεί από το Galaxy S21 στο Galaxy S22. Υπάρχει επίσης μια μικρότερη μπαταρία στο φετινό μοντέλο — ένα πακέτο ισχύος 3.700 mAh αντί για 4.000 mAh. Ίσως η Samsung ήλπιζε ότι ένα πιο αποτελεσματικό chipset και ένα ακόμη έτος προσαρμοστικής οθόνης θα βελτίωναν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Galaxy S22.

Όσον αφορά την καθημερινή χρήση, το Galaxy S22 θα σας κάνει να περνάτε όλη την ημέρα. Μια εντατική δοκιμή δύο ωρών που περιελάμβανε παιχνίδια, ροή βίντεο και άλλες δραστηριότητες που δοκίμασαν τον ρυθμό ανανέωσης του τηλεφώνου, έπεσαν την μπαταρία από 97% σε 77%.

Samsung Galaxy S22: Λογισμικό και ειδικές δυνατότητες

Το Galaxy S22 κάνει το ντεμπούτο του με τη διεπαφή One UI 4.1 της Samsung για Android 12. Εάν σας αρέσουν οι προηγούμενες επαναλήψεις του One UI της Samsung, αυτή η έκδοση θα σας ταιριάζει πολύ, ιδιαίτερα καθώς η Samsung έχει προσθέσει δυνατότητες προσαρμογής και απορρήτου.

Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές ζητούν άδειες και η διαχείριση αυτών των αδειών είναι λίγο πιο βελτιωμένη. Με τη σειρά Galaxy S22, η Samsung και η Google φέρνουν μια δυνατότητα ζωντανής κοινής χρήσης στο Google Duo που σας επιτρέπει να προβάλλετε φωτογραφίες και να κρατάτε σημειώσεις με τα άτομα σε μια βιντεοκλήση.

Κανείς δεν θα θεωρούσε το Galaxy S22 ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός για τα τηλέφωνα της Samsung, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι πραγματικά χρειάζεται. Το γεγονός ότι η Samsung επεκτείνει την υποστήριξη λογισμικού για έναν επιπλέον χρόνο υποδηλώνει ότι ο κατασκευαστής τηλεφώνων γνωρίζει ότι οι άνθρωποι κρατούν τα τηλέφωνα περισσότερο και ότι οποιοσδήποτε με το περσινό Galaxy S21 είναι απίθανο να προσβλέπει σε αναβάθμιση.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.